Collectieve zorgverzekering 2019

Werkgeversvereniging Owase (WVO) en Zilveren Kruis hebben afspraken gemaakt over de zorgverzekering voor de periode 2018 tot en met 2020. Zo kan Zilveren Kruis u én uw gezin een zorgverzekering bieden met 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekeringen.

Het staat u overigens vrij om bij een andere verzekeraar een zorgverzekering af te sluiten. De collectiviteitskorting is dan echter niet van toepassing.

Daarnaast hebben wij in de OWASE-CAO de afspraak gemaakt dat u recht heeft op een bruto werkgeversbijdrage van € 15,00 per maand als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten bij een zorgverzekeraar.

Hieronder treft u verder de informatie aan die wij van Zilveren Kruis hebben ontvangen over de zorgverzekering in 2019:

Extra voordelen via Werkgeversvereniging Owase

Voordelen op een rij:

 • De garantie voor de komende drie jaren dat voor alle aanvullende verzekeringen (dus inclusief tandarts) er een maximum premiestijging wordt gevolgd, een zogenoemde premiebeheersclausule

 • Een speciale OWASE aanvullende verzekering met extra (gratis) dekkingen voor werknemers op het gebied van fysiotherapie, leefstijltraining, afvallen en zelfhulp bij psychische klachten (mirro.nl). Deze extra vergoedingen krijg je als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. De extra vergoedingen gelden overigens niet voor meeverzekerde gezinsleden.
 • Wij maken het u graag gemakkelijk. In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgzaken online.
 • Uw vergoeding is binnen 3 werkdagen uitbetaald als u uw zorgkosten declareert via Mijn Zilveren Kruis of de app.

Bereken uw premie

U bepaalt welke zorgverzekering het beste bij u past en daarmee ook hoeveel premie u betaalt. Op www.zk.nl/owase berekent u eenvoudig uw premie. Het collectiviteitsnummer is 207550393. U vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen.

Veranderingen in de zorg in 2019

Er zijn veranderingen in de basisverzekering

De basisverzekering dekt de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit. Er verdwijnen enkele vergoedingen en er komen nieuwe vergoedingen bij.

 • Vergoeding voor gecombineerde leefstijl interventie (GLI)
 • Verruiming van de vergoeding van zittend ziekenvervoer
 • Vergoeding voor oefentherapie bij COPD vanaf de eerste behandeling
 • Eigen bijdrage voor bepaalde medicijnen wordt maximaal € 250
 • Paracetamol, vitaminen en mineralen worden niet meer vergoed

U vindt alle veranderingen voor de vergoedingen in 2019 op zk.nl/basisverzekering2019.

Het verplicht eigen risico in 2019 blijft gelijk

Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2019 €385,- Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

In de Zilveren Kruis-app heeft inzicht in uw verzekering

Bekijk bijvoorbeeld:

 • de stand van uw eigen risico
 • uw vergoedingen
 • wie is meeverzekerd

Declareren via de app is erg gemakkelijk. U heeft met 3 dagen het geld op uw rekening.
Meer informatie vindt u op zk.nl/app.

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Verwacht u in 2019 veel zorgkosten te maken en uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan is het handig om te weten dat u het verplicht eigen risico ook in termijnen kunt betalen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Vraag het uiterlijk 31 januari 2019 aan. Dan betaalt u volgend jaar het eigen risico in 10 termijnen. Het eerste termijnbedrag betaalt u dan vanaf februari. Kijk voor meer informatie op zk.nl/gespreidbetaleneigenrisico.

Handig: de Zorgverkenner van Zilveren Kruis

Waar kan ik terecht? Ben ik sneller aan de beurt in een ander ziekenhuis? Wat krijg ik vergoed? Wat betaal ik zelf? De Zorgverkenner helpt u bij deze vragen.

De Zorgcoach helpt met het regelen van zorg

Uw persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis helpt u bij het vinden van de juiste zorg. Via één telefoontje krijgt u antwoord op vragen, zoals: Naar welk ziekenhuis kan ik het beste gaan? Hoe vraag ik thuiszorg aan voor mijn moeder? Hoe kom ik sneller aan de beurt bij een medisch specialist?

Zilverkorting

Met Zilverkorting krijgt u korting tot wel 30% op producten en diensten zoals brillen en lenzen, huishoudelijke hulp of reizigersvaccinaties. Bekijk de producten en diensten met Zilverkorting op zk.nl/zilverkorting.

Blijf gezond en fit met het Extra Vitaal pakket

Extra Vitaal vergoedt zorg die u helpt om u vitaal te blijven voelen. Zodat u dingen kunt blijven doen, die belangrijk voor u zijn. En u langer veilig en prettig in uw eigen huis kunt blijven wonen. Het Extra Vitaal pakket is een goede aanvulling op uw basis- en aanvullende verzekering. Lees alles over Extra Vitaal op zk.nl/extravitaal.