Collectieve zorgverzekering 2017

Werkgeversvereniging Owase (WVO) en Zilveren Kruis hebben afspraken gemaakt over de zorgverzekering voor de periode 2015 tot en met 2017. Zo kan Zilveren Kruis u én uw gezin een zorgverzekering bieden met 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekeringen.
Het staat u overigens vrij om bij een andere verzekeraar een zorgverzekering af te sluiten. De collectiviteitskorting is dan echter niet van toepassing.

Daarnaast hebben wij in de OWASE-CAO de afspraak gemaakt dat u recht heeft op een bruto werkgeversbijdrage van € 15,00 per maand als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten bij een zorgverzekeraar.

Hieronder treft u verder de informatie aan die wij van Zilveren Kruis hebben ontvangen over de zorgverzekering in 2017:

Extra voordelen via Werkgeversvereniging Owase

Voordelen op een rij:

 • Onze Keuzehulp helpt u bij het kiezen van een passende zorgverzekering;
 • Wij maken het u graag gemakkelijk. In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgtaken online;
 • Zorg regelen? De persoonlijke Zorgcoach beantwoordt al uw zorgvragen;
 • Volgens onderzoeksbureau WUA! heeft Zilveren Kruis en beste online service en declaratie app van de grote 4 zorgverzekeraars.

Veranderingen in de zorg in 2017

De basisverzekering wordt uitgebreid

De basisverzekering dekt de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid bepaalt elk jaar welke zorg er in de basisverzekering zit. Gelukkig verdwijnen er in 2017 geen vergoedingen uit de basisverzekering. Wel komen er enkele nieuwe vergoedingen bij:

 • Borstprothese
 • Bovenooglidcorrectie
 • Fysio- of oefentherapie voor de behandeling van etalagebenen
 • Kortdurend verblijf in een zorginstelling
 • Fronttandvervanging tot 23 jaar
 • Besnijdenis van mannen op medische indicatie

Het verplicht eigen risico in 2017 blijft gelijk

Iedereen van 18 jaar of ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt de hoogte van het eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2017 € 385,- Het eigen risico geldt niet voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen.

Een beter 2017

Wat staat er voor u te gebeuren in het nieuwe jaar? Kleine of grote veranderingen kunnen van invloed zijn op uw zorgverzekering. Met de keuzehulp van Zilveren Kruis vindt u de juiste zorgverzekering voor 2017.

Declareren met uw smartphone

Met de Zilveren Kruis App declareert u nota’s snel en gemakkelijk. Nadat u een profiel heeft aangemaakt verstuurt u uw nota’s via uw smartphone. U maakt gewoon een foto van uw nota en verstuurt deze via de app naar ons toe. Wij behandelen uw nota(‘s) binnen 10 werkdagen. Binnen 6 weken krijgt u uw declaratieoverzicht. In de Zilveren Kruis App ziet u ook terug wanneer u welke nota’s heeft ingediend.

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Verwacht u in 2017 veel zorgkosten te maken en uw verplicht eigen risico volledig te benutten? Dan is het handig om te weten dat u het verplicht eigen risico ook in termijnen kunt betalen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Vraagt het uiterlijk 31 januari 2017 aan. Dan betaalt u volgend jaar het eigen risico in 10 termijnen. Het eerste termijnbedrag betaalt u dan vanaf februari.

Completer verzekerd met de Basis Plus Module

Met de Basis Plus Module verzekert u zich tegen bepaalde onverwacht hoge zorgkosten. Deze uitbreiding maakt uw basisverzekering nét iets completer. Heeft u al een aanvullende verzekering Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren bij Zilveren Kruis? Dan zijn de vergoedingen uit de Basis Plus Module hierin al standaard opgenomen.

De persoonlijke Zorgcoach beantwoordt al uw zorgvragen

Wat kunt u doen als u op een wachtlijst komt voor een medische behandeling? Waar kunt u terecht voor langdurige zorg of ondersteuning bij revalidatie? De persoonlijke Zorgcoach helpt u met antwoorden op al uw zorgvragen. Zo staat u nooit alleen.
U kunt bij uw persoonlijke Zorgcoach terecht voor:

 • Snellere afspraak bij zorgverleners via wachtlijstbemiddeling;
 • Hulp bij aanvragen;
 • Vinden van nieuwe zorgverleners na uw verhuizing;
 • Vragen en advies over hulp en ondersteuning bij langdurige (ouderen)zorg;
 • Toegang tot 2e arts online voor antwoord op specifieke medische vragen over uw aandoening;
 • Aanvraag na een ziekenhuisopname, inclusief budgetaanvraag;
 • Aanvraag hulpmiddelen, zoals een rolstoel of krukken voor chronisch zieken;
 • Persoonlijk zorgrapport voor een vergelijking van ziekenhuizen.

U kunt contact opnemen met de persoonlijke Zorgcoach op (071) 751 00 98.

Bereken uw premie en sluit direct uw zorgverzekering af

U bepaalt welke zorgverzekering het beste bij u past en daarmee ook hoeveel premie u betaalt. Op www.zk.nl/owase berekent u eenvoudig uw premie. U vindt daar ook alle informatie over de vergoedingen. Het collectiviteitsnummer van Werkgeversvereniging Owase is 207550393.